Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj: Rusko začalo svoju veľkú odplatu za odpor Ukrajiny

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v oslobodenom meste Cherson na juhu Ukrajiny v pondelok 14. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Podľa jeho slov ide o odplatu za úspechy Ukrajiny pri vytlačení ruských síl z Kyjeva, severovýchodu a juhu Ukrajiny počas prebiehajúceho konfliktu.

Kyjev 30. januára (TASR) - Rusko začalo svoju "veľkú odplatu" za odpor Ukrajiny voči ruskej invázii, uviedol v pondelok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. TASR prevzala správu z agentúry Reuters.

Zelenskyj povedal, že ruské útoky na východe Ukrajiny sú neúprosné aj napriek veľkým stratám na ruskej strane. Podľa jeho slov ide o odplatu za úspechy Ukrajiny pri vytlačení ruských síl z Kyjeva, severovýchodu a juhu Ukrajiny počas prebiehajúceho konfliktu.

"Myslím, že Rusko chce svoju veľkú odplatu. Myslím, že (už) začali... Každý deň buď privádzajú (na bojisko) viac svojich vojakov, alebo pozorujeme nárast počtu vagnerovcov," povedal Zelenskyj v prístavnom meste Odesa na juhu Ukrajiny.

Moskvou dosadený predstaviteľ Doneckej oblasti Denis Pušilin uviedol, že Ruské jednotky v súčasnosti postupujú v blízkosti mesta Vuhledar nachádzajúceho sa zhruba 150 kilometrov južne od Bachmutu, kde niekoľko mesiacov trvajúce boje viedli k ťažkým stratám na oboch stranách.