Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj sa poďakoval Scholzovi za podporu

Na snímke z 9. marca 2022 z videa poskytnutého ukrajinskou prezidentskou tlačovou kanceláriou a zverejneného na Facebooku ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj hovorí v Kyjeve na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Takisto sa Scholzovi poďakoval za "historický bod zlomu" a vyjadril želanie na spoločné víťazstvo v roku 2023.

Kyjev 31. decembra (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v sobotu poďakoval nemeckému spolkovému kancelárovi Olafovi Scholzovi za podporu a zmenu postoja Nemecka v spojitosti s krízou na Ukrajine. TASR správu prevzala z agentúry DPA a Zelenského vyjadrenia na sociálnej sieti.

"Dodávky zbraní, ochrana pre viac než milión Ukrajincov, vaše predsedníctvo v (skupine siedmich najvyspelejších krajín sveta) G7 so zameraním na Ukrajinu, finančná a technická pomoc a kandidátsky štatút na vstup do EÚ," napísal Zelenskyj v nemčine na Twitteri.

Takisto sa Scholzovi poďakoval za "historický bod zlomu" a vyjadril želanie na spoločné víťazstvo v roku 2023. Zelenskyj tým pripomínal Scholzove vyjadrenia z februára, keď ruskú inváziu na Ukrajinu označil za "historický bod zlomu" (Zeidenwende), píše DPA.