Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj: Situáciu v Charkovskej oblasti sa podarilo stabilizovať

Bytový dom poškodený pri ruskom raketovom útoku v Charkove na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Rusko spustilo 10. mája novú ofenzívu na Charkovskú oblasť, ktorá sa nachádza pri spoločnej hranici na severovýchode Ukrajiny.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 17. mája (TASR) - Ruské sily postúpili v jednej oblasti Charkovskej oblasti o desať kilometrov, no situáciu na bojisku sa ukrajinskej armáde podarilo stabilizovať. Uviedol to v piatok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovore pre ukrajinské médiá, píše TASR s odvolaním na agentúru Reuters.

"Naše obranné sily dnes (v piatok) stabilizovali Rusov tam, kde sa nachádzajú. Najhlbší bod ich postupu je desať kilometrov," citovala Zelenského slová tlačová agentúra RBK-Ukrajina.

Rusko spustilo 10. mája novú ofenzívu na Charkovskú oblasť, ktorá sa nachádza pri spoločnej hranici na severovýchode Ukrajiny. Zelenskyj tento týždeň vzhľadom na situáciu zrušil svoje návštevy Belgicka a Španielska.

Podľa výpočtov agentúry AFP na základe údajov amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW) dobylo Rusko od 9. do 15. mája celkovo 278 štvorcových kilometrov ukrajinského územia.