Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj: Ukrajina má silu na to, aby pokračovala v boji

Ukrajinskí vojaci sedia na tanku T-80, ktorý podľa nich ukoristili ruskej armáde počas bojov v meste Bachmut v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny v nedeľu 2. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Nikto podľa Zelenského nemá rád prehry a nikto nechce byť porazeným. "Nemôžeme si dovoliť prehrať, je to pre nás otázka prežitia," povedal.

Berlín 13. októbra (TASR) - Ukrajina má podľa prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského silu na to, aby pokračovala vo vojne proti Rusku. TASR správu prevzala v stredu z agentúry DPA.

"Máme odvážnych ľudí, máme udatných vojakov," povedal Zelenskyj v rozhovore pre stanicu ZDF, ktorý bol odvysielaný v stredu. Nikto podľa Zelenského nemá rád prehry a nikto nechce byť porazeným. "Nemôžeme si dovoliť prehrať, je to pre nás otázka prežitia," povedal.

"Naše emócie sú prepojené s touto krajinou. Myslím si, že to v nás musíme udržať a je to všetko, čo vlastníme. Z toho čerpáme aj našu silu pokračovať v boji," uviedol.

Prípadné víťazstvo by podľa prezidenta bolo "víťazstvom pre celú krajinu" a Ukrajinci toto víťazstvo chcú dosiahnuť s čo najnižším počtom obetí.