Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj: Ukrajina sa sústredí na obranu Charkova

Vojenský expert skúma miesto ruského bombového útoku, pri ktorom zahynulo niekoľko ľudí v meste Charkov na východe Ukrajiny v sobotu 6. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident sa v pondelok v Kyjeve stretol s vedením armády, aby spoločne prebrali ďalšie možnosti, ako ochrániť Charkov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 9. apríla (TASR) – Ukrajina "nasadzuje maximálne úsilie na zmarenie realizácie ruských plánov proti Charkovu". Uviedol to v pondelok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

"Spolupracujeme s partnermi na posilnení protivzdušnej obrany," povedal Zelenskyj vo svojom pravidelnom večernom príhovore. Podľa jeho slov je teraz v centre pozornosti Charkov, najmä jeho energetická infraštruktúra.

Ukrajinský prezident sa v pondelok v Kyjeve stretol s vedením armády, aby spoločne prebrali ďalšie možnosti, ako ochrániť Charkov. Toto druhé najväčšie ukrajinské mesto je pravidelným terčom ruských útokov. Ukrajinská armáda sa domnieva, že Charkov môže byť cieľom ďalšej veľkej ruskej ofenzívy.

Ruské útoky minulý týždeň poškodili ukrajinskú energetickú infraštruktúru. Výpadky elektriny postihli aj Charkov. "Dnes sme hodnotili spôsoby, ktorými dokážeme znížiť energetický deficit v Charkove a celej našej elektrickej sieti," vyhlásil Zelenskyj.