Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj: V septembri sme získali 2000 kilometrov štvorcových územia

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, archívne foto. Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo obrany v sobotu oznámilo, že sťahuje vojakov z kľúčových častí východoukrajinskej Charkovskej oblasti.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu oznámil, že ukrajinskí vojaci za tento mesiac opätovne získali pod kontrolu 2000 štvorcových kilometrov územia. Zelenskyj dodal, že ruská armáda robí správnu vec, keď sa rozhodla zutekať pred ukrajinskou protiofenzívou. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Ruské ministerstvo obrany v sobotu oznámilo, že sťahuje vojakov z kľúčových častí východoukrajinskej Charkovskej oblasti, kde sa ukrajinským silám počas uplynulého týždňa podarilo dosiahnuť významný postup.

"Ruská armáda v týchto dňoch ukazuje to najlepšie, čo dokáže urobiť - ukazuje chrbát," povedal Zelenskyj vo videozázname, ktorý zverejnil jeho úrad. Útek je podľa jeho slov pre Rusov dobré rozhodnutie.

Ukrajinský prezident ešte vo štvrtok 8. septembra uviedol, že ukrajinská armáda od začiatku mesiaca od ruských síl získala naspäť 1000 kilometrov štvorcových územia, pripomína AFP.