Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj: Väčšina Ukrajiny je po ruských útokoch bez elektriny

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Podľa ukrajinského prezidenta sa Rusko každým útokom "vnára stále hlbšie do slepej uličky a má tiež menej a menej rakiet"

Kyjev 30. decembra (TASR) - Väčšina Ukrajiny je po štvrtkových ruských útokoch bez elektrickej energie. Informoval o tom ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Vo väčšine regiónov na Ukrajine sú hlásené výpadky prúdu. Situácia je ťažká najmä v Kyjeve a Kyjevskej oblasti, Ľvovskej oblasti, v Odese, Chersone, Vinnycii a Zakarpatskej oblasti," uviedol Zelenskyj.

Podľa ukrajinského prezidenta sa Rusko každým útokom "vnára stále hlbšie do slepej uličky a má tiež menej a menej rakiet". Dodal, že "štatút najväčšieho teroristického štátu na svete bude mať ďalekosiahle následky" pre Rusko aj jeho obyvateľov.

Agentúra AFP pripomína, že Ukrajina hlásila vo štvrtok ráno nový rozsiahly raketový útok Ruska. Vo viacerých mestách bolo počuť výbuchy, podľa úradov v dôsledku zostreľovania rakiet systémom protivzdušnej obrany.

Podľa predbežných odhadov ukrajinského generálneho štábu bolo územie Ukrajiny napadnuté riadenými strelami typu Ch-101/Ch-555, Kalibr, Ch-22 a Ch-32, protiradarovými strelami Ch-31P, ako aj bezpilotnými lietadlami Šáhid 131/136.