Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj vyjadril sústrasť rodinám obetí streľby v Texase

Záchranári sa zhromažďujú po streľbe okolo základnej školy Robb Elementary School v meste Uvalde v americkom štáte Texas 24. mája 2022. Foto: TASR/AP

Mám pocit, že je mojou osobnou tragédiou, keď sú v Texase zabíjané deti, zatiaľ čo v mojej krajine zabíja naše deti ruská armáda, uviedol ukrajinský líder.

Davos/Washington 25. mája (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu vyjadril sústrasť rodinám obetí utorkovej streľby na základnej škole v americkom štáte Texas, pri ktorej prišlo o život najmenej 19 detí a dvaja učitelia.

Podľa ukrajinského prezidenta je hrozné, keď ľudia zomierajú rukou strelca aj v časoch mieru. V tejto súvislosti pripomenul, že na Ukrajine v súčasnosti zabíja deti ruská armáda. TASR prevzala správu z agentúry AFP.

"Chcel by som vyjadriť sústrasť všetkým príbuzným a rodinným príslušníkom detí, ktoré boli zabité počas hroznej streľbe na škole v Texase," uviedol Zelenskyj prostredníctvom videospojenia na konferencii, ktorá sa konala na okraji Svetového ekonomického fóra vo švajčiarskom Davose.



"Mám pocit, že je mojou osobnou tragédiou, keď sú v Texase zabíjané deti, zatiaľ čo v mojej krajine zabíja naše deti ruská armáda," uviedol ukrajinský líder.

K streľbe v Texase došlo v utorok okolo poludnia miestneho času na základnej škole Robb Elementary School v meste Uvalde, ležiacom približne hodinu cesty od hraníc s Mexikom.

Strelec bol identifikovaný ako 18-ročný Salvador Ramos, miestny obyvateľ a občan USA. Motív jeho činu, pri ktorom utrpeli zranenia aj viac ako dve desiatky detí, nebol bezprostredne známy.

Školu, kde sa odohral tragický incident, navštevuje vyše 500 žiakov, prevažne s hispánskym pôvodom a z ekonomicky znevýhodnených skupín obyvateľstva. Išlo o najhoršiu masovú streľbu na škole v USA za posledné roky.