Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj zavítal na frontovú líniu v Doneckej oblasti

Ukrajinský vojak strieľa z mínometu na ruské pozície pri meste Bachmut v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny v sobotu 2. septembra 2023. Foto: TASR/AP

Zelenskyj na platforme Telegram zverejnil i video, ako sa stretáva s ukrajinskými vojakmi.

Kyjev 4. septembra (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok informoval, že navštívil ukrajinských vojakov na frontovej línii v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny.

Vo svojom statuse na sociálnych sieťach Zelenskyj uviedol, že "navštevujeme bojové brigády, ktoré bránia Ukrajinu ako súčasť Doneckej operačnej a taktickej skupiny". Zelenskyj na platforme Telegram zverejnil i video, ako sa stretáva s ukrajinskými vojakmi.

Doplnil, že si vypočul hlásenia veliteľov, oboznámil sa s problémami na bojiskách i so stavom zásobovania jednotiek, pričom reč bola aj o možnostiach na zvýšenie motivácie ukrajinských vojakov.

Zelenskyj dodal, že sa stretol so zástupcami ôsmich brigád. "Každý z nich je ničom výnimočný a všetci sú silní," uvádza sa v statuse, v ktorom sa Zelenskyj poďakoval vojakom za výsledky, ktoré každodenne dosahujú, a niektorým z nich odovzdal vyznamenania.

Podľa večernej zvodky ukrajinského generálneho štábu na fronte za posledných 24 hodín opäť nenastali žiadne výrazné zmeny - ani na juhu, kde sa snažia útočiť Ukrajinci, ani na severe, kde sa o to na niektorých miestach pokúšali ruské jednotky, informovala britská stanica BBC.