Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj: Zaznamenali sme výsledky v ničení logistiky ruskej armády

Na archívnej snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident v príhovore poďakoval Spojeným štátom, ktoré nedávno oznámili, že Kyjevu poskytnú ďalšie zbraní v hodnote 550 miliónov dolárov.

Kyjev 7. augusta (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom pravidelnom videopríhovore zverejnenom v noci na nedeľu pochválil armádu za úspešné odrážanie útokov ruských jednotiek. Zároveň vyzdvihol kľúčovú úlohu, ktorú vo vojne zohrávajú zbrane dodané západnými krajinami. TASR správu prevzala od agentúr AFP a DPA.

Zelenskyj uviedol, že ukrajinské jednotky "zaznamenali dôležité výsledky v ničení logistiky ruskej armády". Dodal, že každý útok na sklady munície či veliteľské stanovištia nepriateľa "zachraňuje životy nás všetkých, ukrajinských vojakov a civilistov".

Ukrajinský prezident v príhovore poďakoval Spojeným štátom, ktoré nedávno oznámili, že Kyjevu poskytnú ďalšie zbraní v hodnote 550 miliónov dolárov. Zároveň požiadal spojencov o ďalšie dodávky vojenskej pomoci.

Zelenskyj opätovne obvinil Rusko z terorizmu a povedal, že "ruskí teroristi použili po prvýkrát atómovú elektráreň na účely teroru", čím odkázal na piatkové ostreľovanie Záporožskej atómovej elektrárne, z ktorého sa navzájom obviňujú Moskva a Kyjev.