Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Železničnú dopravu v Samarskej oblasti pozastavili po výbuchu na moste

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Ruskú železničnú sieť postihlo od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu vo februári 2022 množstvo sabotážnych akcií.

Moskva 4. marca (TASR) - Železničná doprava v ruskej Samarskej oblasti bola v pondelok po výbuchu na moste pozastavená, informovali ruské tlačové agentúry s odvolaním sa na záchranné služby. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Incident spôsobil "zásah neoprávnených osôb", uviedla železničná spoločnosť v oznámení. Dodala, že pri výbuchu neutrpeli zranenia žiadne osoby. "Železničná doprava je v týchto chvíľach v tomto úseku pozastavená," napísala tiež spoločnosť.

"Výbušné zariadenie poškodilo pilier mosta" ponad rieku Čapajevka, citovala oficiálna ruská tlačová agentúra TASS zdroj zo záchranných služieb.

Ruskú železničnú sieť postihlo od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu vo februári 2022 množstvo sabotážnych akcií, píše AFP.

Ukrajinská vojenská rozviedka (HUR) v pondelok vo vyhlásení zverejnenom na sociálnej sieti Telegram potvrdila, že došlo k poškodeniu mosta a uviedla, že Rusko ho používalo na prepravu munície z továrne v meste Čapajevsk. "Vzhľadom na rozsah škôd na železničnom moste ho nebude možné dlho používať," uviedla HUR.

Čapajevsk je priemyselné mesto s asi 70.000 obyvateľmi. Najväčším zamestnávateľom v meste je chemický závod, ktorý sa zapája do výroby výbušnín. Mesto je od Ukrajiny vzdialené asi 1000 kilometrov, píše agentúra DPA.