Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Zeman vymenoval ministra poľnohospodárstva Nekulu

Český prezident Miloš Zeman, archívne foto. Foto: TASR/AP

Vo funkcii ministra poľnohospodárstva chce presadzovať tzv. precízne poľnohospodárstvo založené na moderných technológiách.

Praha 3. januára (TASR) - Český prezident Miloš Zeman v pondelok vymenoval nového ministra poľnohospodárstva Zdeňka Nekulu (KDÚ-ČSL). Išlo o posledného vymenovaného ministra novej vlády Petra Fialu (ODS), ktorá nastúpila týždeň pred Vianocami. Nekula bol však v tom čase v karanténe s covidom.

Ministerstvo dočasne viedol šéf ľudovcov a minister práce Marian Jurečka. Ten medzitým stihol odvolať generálneho riaditeľa Lesov ČR Josefa Vojáčka za údajné manažérske pochybenia a neefektívnu reorganizáciu firmy, píše spravodajský server iDNES.cz.

Prezident pôvodne plánoval vymenovať Nekulu v utorok, po novoročnom obede s prezidentom v nedeľu však Fiala oznámil, že k vymenovaniu dôjde o deň skôr.

Nekula je starostom obce Těšetice v okrese Znojmo. Už pred časom oznámil, že po nástupe do úradu ministra odstúpi zo starostovskej funkcie a bude iba vicestarostom, píšu Novinky.cz.

Vo funkcii ministra poľnohospodárstva chce presadzovať tzv. precízne poľnohospodárstvo založené na moderných technológiách. Rovnako ako jeho predchodcovia chce znižovať tzv. uhlíkovú stopu potravín.