Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Zeman vymenuje premiéra Fialu v nedeľu

Líder koalície SPOLU Petr Fiala, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Pôvodne chcel Zeman vymenovať Fialu za premiéra už skôr, avšak zabránil mu v tom štvrtkový pozitívny test na koronavírus.

Praha 26. novembra (TASR) - Český prezident Miloš Zeman plánuje vymenovať šéfa strany ODS a koalície Spolu Petra Fialu za predsedu novej vlády v nedeľu. Informovala o tom v piatok televízia ČT24.

"Prezident republiky Miloš Zeman vymenuje Petra Fialu do funkcie predsedu vlády v nedeľu 28. novembra 2021 o 11.00 h na zámku v Lánoch za dodržania platných hygienicko-epidemiologických opatrení," oznámil Zemanov hovorca Jiří Ovčáček.

Zeman sa vo štvrtok po niekoľkých hodinách po prepustení vrátil do Ústrednej vojenskej nemocnice po tom, čo mal pozitívny test na koronavírus. Z nemocnice by ho však mali opätovne prepustiť už v sobotu, uviedol Ovčáček s odvolaním sa na riaditeľa zariadenia a prezidentovho ošetrujúceho lekára Miroslava Zavorala.

Pôvodne chcel Zeman vymenovať Fialu za premiéra už v piatok, avšak zabránil mu v tom štvrtkový pozitívny test na koronavírus.

Hospitalizácia je podľa vyjadrenia nemocnice preventívna, keďže prezident nemá žiadne príznaky covidu. Zemanovi podali protilátky, ktoré by mali zabrániť ťažkému priebehu ochorenia.