Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Zemetrasenie v Indonézii spôsobilo škody na troch ostrovoch

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Turisti dovolenkujúci na Bali pocítili otrasy vo svojich hoteloch.

Denpasar 16. júla (TASR) - Zemetrasenie s magnitúdou 5,7 postihlo v utorok ráno miestneho času indonézske ostrovy Bali, Lombok a Jáva, kde spôsobilo škody na domoch a chrámoch. Informovala o tom agentúra AP.

Hypocentrum zemetrasenia zaznamenaného o 02.18 h SELČ sa podľa geologickej služby USA (USGS) nachádzalo v mori 82 kilometrov juhozápadne od balijského hlavného mesta Denpasar v hĺbke takmer 92 kilometrov. Úrady nevydali varovanie pred vlnami cunami.

Turisti dovolenkujúci na Bali pocítili otrasy vo svojich hoteloch. Indonézska Národná agentúra pre zmierňovanie následkov katastrof (BNPB) zverejnila na svojom twitterovom účte fotografie, na ktorých je vidno poškodený hinduistický chrám na Bali a poškodený dom v meste Banyuwangi v provincii Východná Jáva.

Dvaja ľudia prišli o život pri silnom zemetrasení s magnitúdou 7,3, ktoré v nedeľu zasiahlo východoindonézske súostrovie Moluky.

Indonézia so svojimi viac ako 17.000 ostrovmi a vyše 260 miliónmi obyvateľov leží na tzv. Ohnivom kruhu, geologicky najaktívnejšej zóne na Zemi, kde sa stretáva niekoľko tektonických platní.