Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Zemetrasenie v provincii S'-čchuan si vyžiadalo už 82 obetí

Na minimálne 46 mŕtvych sa zvýšil počet obetí silného zemetrasenia s magnitúdou 6,6, ktoré v pondelok zasiahlo oblasti v provincii S'-čchuan na juhozápade Číny. Otrasy poškodili mnohé domy a viaceré lokality zostali bez dodávok elektrickej energie. Na snímke záchranári prenášajú ľudí, ktorí prežili po zemetrasení v meste Muo-si v okrese Lu-ting v juhozápadnej čínskej provincii S'-čchuan v pondelok 5. septembra 2022. Foto: TASR - AP

Zranenia utrpelo viac ako 270 ľudí a 35 osôb zostalo nezvestných.

Peking 8. septembra (TASR) - Na 82 stúpol počet obetí pondelkového silného zemetrasenia na juhozápade Číny. Zranenia utrpelo viac ako 270 ľudí a 35 osôb zostalo nezvestných. Vo štvrtok to oznámila čínska štátna televízia CCTV, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Zemetrasenie s magnitúdou 6,6 zaznamenali v pondelok okolo 13.00 h miestneho času (07.00 SELČ) približne 43 kilometrov juhovýchodne od mesta Kchang-ting v provincii S'-čchuan. Otrasy vznikli v hĺbke desiatich kilometrov, uviedla americká geologická služba USGS.

Štátna televízia CCTV informovala, že 46 ľudí zahynulo v prefektúre Kan-c' (Garze) a 36 mŕtvych hlásia v meste Ja-an.

Išlo o najsilnejšie zemetrasenie v tejto oblasti od roku 2017. Spôsobilo zosuvy pôdy, zničilo niekoľko budov, poškodilo miestnu infraštruktúru a narušilo dodávky elektrickej energie. Po zemetrasení bolo zaznamenaných najmenej 13 dotrasov.

Čínska armáda, polovojenská polícia a hasičské záchranné služby vyslali do oblasti viac ako 10.000 pracovníkov, ktorí pokračujú v pátraní.