Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Žena podľahla zraneniam utŕženým pri septembrovom výbuchu v Göteborgu

Dym stúpa z obytného domu po explózii vo švédskom Göteborgu 28. septembra 2021. Foto: TASR/AP

Silný výbuch a následný požiar v obytnom dome si 28. septembra vyžiadal celkovo 16 zranených.

Štokholm 15. októbra (TASR) - Žena, ktorá bola spolu s ďalšími troma osobami vážne zranená pri septembrovom výbuchu v obytnom dome v švédskom meste Göteborg, podľahla svojim zraneniam. Oznámila to v piatok švédska polícia, informuje agentúra AP.

Policajti bez bližších podrobností uviedli, že žena zomrela v nemocnici, v ktorej bola po výbuchu hospitalizovaná.

Začiatkom októbra objavili vo vodnom kanáli v centre Göteborgu telo muža podozrivého zo zavinenia uvedenej explózie. Telo sa našlo len niekoľko kilometrov od budovy, kde 28. septembra došlo k výbuchu. Príčinu mužovej smrti zatiaľ úrady neurčili, domnievajú sa však, že nedošlo k cudziemu zavineniu.

Záchranári zasahujú po explózii v obytnom dome vo švédskom Göteborgu 28. septembra 2021.
Foto: TASR/AP


Podľa švédskych médií bol podozrivým muž vo veku nad 50 rokov narodený v Poľsku, ktorý sa už v minulosti vyhrážal spáchaním bombového útoku.

Skutočnosť, že jedna zo zranených teraz zomrela, znamená, že v súvislosti s prípadom sa už vyšetruje aj trestný čin vraždy, rovnako pokus o vraždu a závažné poškodenie verejného majetku, píše AP.

Silný výbuch a následný požiar v obytnom dome si 28. septembra vyžiadal celkovo 16 zranených. Stovky obyvateľov z budovy evakuovali, pričom v dôsledku požiaru bolo poškodených prinajmenšom 140 bytov. Majiteľ bytovky sa podľa švédskych médií podozrivého muža aj jeho matku pokúšal vysťahovať, pričom termín na vypratanie bytu bol údajne stanovený práve na deň, keď došlo k výbuchu.