Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Zima ešte nekončí, českí meteorológovia očakávajú ďalšie sneženie

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Zrážky majú byť intenzívne, a tak nemožno vylúčiť, že sneh sa nebude topiť dosť rýchlo a opäť skomplikuje dopravnú situáciu.

Praha 26. apríla (TASR) - Zima na území Českej republiky sa ešte nekončí. Ako upozornil v utorok Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), v súvislosti s prechodom studenej fronty by malo v nižších polohách v nasledujúcich dňoch snežiť. Snehová nádielka by mohla byť značná najmä v oblasti Šumavy a Českého lesa, uviedol server Novinky.cz.

"S postupným ochladzovaním budú zrážky prechádzať najskôr v severozápadných Čechách, neskôr v severozápadnej polovici územia v polohách nad 600 metrov do sneženia," uviedol meteorológ ČHMÚ Josef Hanzlík s tým, že dnes ráno môže snežiť aj v stredných polohách.

"Najvýdatnejšie zrážky očakávame od druhej polovice noci a počas ranných a dopoludňajších hodín najmä v Karlovarskom kraji a v okresoch Tachov a Domažlice," konštatoval ČHMÚ.

Zrážky majú byť intenzívne, a tak nemožno vylúčiť, že sneh sa nebude topiť dosť rýchlo a opäť skomplikuje dopravnú situáciu. Ešte náročnejšia by pre cestárov mohla byť ďalšia noc.

"Trvalé sneženie v priebehu stredy a noci na štvrtok nepostihne iba Karlovarsko, ale aj ďalšie oblasti pohraničných hôr v Čechách, najmä Český les a Šumavu, kde môže napadnúť v extréme až 25 centimetrov nového snehu (v ostatných oblastiach väčšinou do 15 centimetrov)," upozornil ďalej meteorológ a dodal, že zrážky v ďalších oblastiach zatiaľ nemožno dostatočne presne predvídať.