Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Život do normálu sa podľa dvoch tretín Maďarov vráti až koncom leta

Policajti hliadkujú na ulici v centrálnej Budapešti, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Prieskum na reprezentatívnej vzorke 1500 respondentov zisťoval názory obyvateľstva na vládne opatrenia súvisiace s krízou pandémie.

Budapešť 22. apríla (TASR) - Dve tretiny Maďarov si myslia, že súčasný život ovplyvnený opatreniami pre pandémiu koronavírusu sa do normálu vráti až koncom leta. Vyplýva to z výsledkov prieskumu inštitútu Závecz Research, ktoré v stredu zverejnila internetová stránka komerčnej televízie ATV.

Prieskum na reprezentatívnej vzorke 1500 respondentov zisťoval názory obyvateľstva na vládne opatrenia súvisiace s krízou pandémie. Síce prevažná väčšina účastníkov prieskumu vyjadrila miernu spokojnosť s činnosťou vládneho kabinetu, mnohí by podporili aj opatrenia, ktoré navrhovala opozícia.

Až 59 percent opýtaných vyjadrilo názor, že lekári a zdravotnícky personál nemali zabezpečený včas dostatok rúšok a ochranných odevov. A obyvatelia si podľa názoru až 69-tich percent Maďarov nedokázali v potrebnom čase prostriedky na ochranu proti novému druhu koronavírusu zaobstarať.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)