Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Zo znásilnenia obvinili ďalšieho londýnskeho policajta

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prípad odsúdeného 48-ročného expolicajta Couzensa, ktorý svoju obeť uniesol pod zámienkou, že porušovala proticovidové nariadenia, otriasol Britániou.

Londýn 4. októbra (TASR) - Zo znásilnenia obvinili v nedeľu ďalšieho londýnskeho policajta, ktorý pracoval v jednotke Metropolitnej polície (MPS) zodpovednej za ochranu diplomatov a parlamentu. Stalo sa tak len niekoľko dní po tom, čo bol na doživotie za únos, znásilnenie a vraždu 33-ročnej Sarah Everardovej odsúdený bývalý policajt Wayne Couzens. Informovala o tom agentúra AFP.

Davida Carricka (46) zadržali v sobotu a v ten istý deň bol suspendovaný zo služby, uviedla v nedeľňajšom vyhlásení MPS. Pred súd sa má postaviť v pondelok.

Komisárka Metropolitnej polície Cressida Dicková v reakcii uviedla, že správy o zadržaní a vznesení obvinenia voči Carrickovi ju "hlboko znepokojujú". "Som si celkom vedomá toho, že verejnosť bude znepokojená tiež," priznala. Kriminálne vyšetrovanie v tomto okamihu odmietla ďalej komentovať.

Sociálne siete medzičasom zaplavili príspevky žien zdieľajúcich svoje skúsenosti so sexuálnym obťažovaním a útokmi a vyzývajúcich na ráznejšie politické opatrenia s cieľom zaistiť ochranu žien.

Prípad odsúdeného 48-ročného expolicajta Couzensa, ktorý svoju obeť uniesol pod zámienkou, že porušovala proticovidové nariadenia, otriasol Britániou.

Britský premiér Boris Johnson napriek tomu obyvateľov krajiny vyzval, aby "dôverovali polícii". Takisto však pripustil problémy v boji proti násiliu voči ženám a dievčatám.