Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Zomrel jeden z pracovníkov, ktorým kolega otrávil desiatové chlebíky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Súd v Bielefelde uložil vlani v marci doživotný trest odňatia slobody vtedy 57-ročnému Nemcovi, identifikovanému ako Klaus O., ktorého v danom prípade usvedčili z pokusu o vraždu.

Bielefeld 9. januára (TASR) - Desať mesiacov po vynesení rozsudku v prípade otrávených desiatových chlebíkov na pracovisku v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko podľahla jedna z poškodených osôb následkom tejto otravy. Nemenovaný muž vo veku 26 rokov zomrel po niekoľkých rokoch v tzv. bdelej kóme, potvrdil podľa agentúry DPA vo štvrtok hovorca krajinského súdu v meste Bielefeld.

Súd v Bielefelde uložil vlani v marci doživotný trest odňatia slobody vtedy 57-ročnému Nemcovi, identifikovanému ako Klaus O., ktorého v danom prípade usvedčili z pokusu o vraždu. Rozsudok však stále nie je právoplatný, keďže obžalovaný požiadal o preskúmanie súdneho konania.

K predmetným činom došlo v rokoch 2015 - 2018 v jednom z podnikov nachádzajúcich sa v meste Schloss Holte-Stukenbrock pri Bielefelde. Klaus O. údajne pridával kolegom do sendvičov a nápojov nebezpečné látky vrátane ortuti či octanu olovnatého. Odhalili ho nakoniec zábery z kamery nainštalovanej v prestávkovej miestnosti.

Jeden z kolegov utrpel nezvratné poškodenie mozgu a od jesene 2016 sa nachádzal v tzv. bdelej kóme. Ďalší dvaja pracovníci podniku majú vážne zdravotné ťažkosti v dôsledku ochorenia obličiek.