Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Zahraničie

Zrážka autobusu s cisternou si vyžiadala najmenej 18 obetí

Cestný asistenčný pracovník odťahuje rozbité pozostatky poschodového osobného autobusu, ktorý sa zrazil s kamiónom na mlieko neďaleko mesta Unnao v severoindickom štáte Uttarpradéš, v stredu 10. júla 2024. Úradníci uviedli, že zrážka zabila a zranila viacero ľudí. Foto: TASR/AP

K tragickej havárii došlo v indickom štáte Uttarpradéš. Autobus narazil do cisterny zozadu, povedal predstaviteľ polície.

Naí Dillí 10. júla (TASR) - Najmenej 18 ľudí zahynulo a ďalších 19 utrpelo zranenia v noci na stredu pri zrážke autobusu s cisternou na mlieko na severe Indie. Oznámila to miestna polícia, píše TASR s odvolaním na správu agentúry AFP.

K tragickej havárii došlo v indickom štáte Uttarpradéš. Autobus narazil do cisterny zozadu, povedal predstaviteľ polície. Podľa miestnych médií smeroval autobus z východoindického štátu Bihár do hlavného mesta Naí Dillí.

Dopravné nehody sú v Indii časté, podľa odhadov tamojšej vlády si v roku 2022 vyžiadali 168.000 obetí. V máji zahynulo 21 ľudí pri havárii autobusu, ktorý sa zrútil do rokliny v indickej časti hornatého regiónu Kašmír, pripomína AFP.