Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Zrážka v Studénke: Vodič kamióna je vo väzbe, vlak nečakal tak skoro

Na snímke zrážka vlaku Pendolino a nákladného automobilu pri meste Studénka v Moravskosliezskom kraji, okres Nový Jičín, v stredu 22. júla 2015. Foto: TASR/Drážní inspekce

Dôvodom väzby vodiča je jeho možné vyhýbanie sa stíhaniu.

Praha 24. júla (TASR) - Okresný súd v Novom Jičíne zobral dnes do väzby 50-ročného poľského vodiča kamióna, ktorý pravdepodobne zavinil stredajšiu tragédiu pri meste Studénka.

Zrážku rýchlika Pendolino s nákladným autom na železničnom priecestí neprežili traja ľudia a škoda presahuje 160 miliónov korún (takmer šesť miliónov eur). Dôvodom väzby vodiča je jeho možné vyhýbanie sa stíhaniu, napísal spravodajský server Novinky.cz.



"Bol prijatý návrh štátneho zastupiteľstva, súd vzal obvineného do väzby, pretože je dôvodná obava, že sa bude vyhýbať, skrývať, aby tak maril trestné stíhanie," povedala štátna zástupkyňa Žaneta Čanová. Obvinený podľa nej svoje konanie pred sudcom oľutoval. "Je mu celá záležitosť ľúto," dodala.

Policajná eskorta priviezla obvineného poľského šoféra na súd krátko po 09.30 h. Sudca Radim Švec, ktorý o väzbe rozhodol, návrhu štátnej žalobkyne vyhovel a dodal, že vodiča teraz prevezú do väznice v Ostrave.



"Pristupuje k tomu skutočne ako človek. Je si vedomý toho, ako tá situácia vyzerá," uviedol Švec. "Popísal, že vošiel na ten prejazd. Priznáva, že vie, že to blikalo, ale závory neboli dolu. A keď sa závory spustili, tak nepredpokladal, že vlak príde tak skoro," citoval sudca slová poľského vodiča.