Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

A. Szalay: Zdravotnícke odbory podporujú protestnú akciu sestier

lačová konferencia splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny Lászlóa A. Nagya (na snímke vpravo) sa uskutočnila v utorok 17. júla 2012 v priestoroch presscentra Úradu vlády SR v Bratislave na Námestí slobody. Témou tlačovej konferencie je vydanie elektronickej verzie odborného terminologického slovníka v jazykoch národnostných menšín. Na snímke vľavo Zoltán Szalay z Úradu splnomocnenca Vlády SR pre národnostné menšiny. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Slovenský odborový zväz zdravotníctva a sociálnych služieb tvrdí, že prijatý zákon o odmeňovaní sestier a pôrodných asistentiek je nesystémový a uprednostňuje jednu skupinu zamestnancov.

Bratislava 20. júla (TASR) - Výkonný výbor Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb podporuje kroky Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek tak, ako ich petičnú akciu. "Ak poslanci Národnej rady a prezident SR schválili a podpísali zákon o odmeňovaní sestier a pôrodných asistentiek, žiadame jeho plnenie," uviedol dnes pre TASR predseda odborového zväzu Anton Szalay.

Slovenský odborový zväz zdravotníctva a sociálnych služieb zároveň dal do pozornosti svojej členskej základni protestnú akciu sestier, ktorá sa uskutoční 24. júla pred budovou NR SR. "Je na osobnom rozhodnutí každého člena, či sa na akcii zúčastní," dodal Szalay.

Slovenský odborový zväz zdravotníctva a sociálnych služieb pritom zotrváva na svojom stanovisku, že prijatý zákon o odmeňovaní sestier a pôrodných asistentiek je nesystémový a uprednostňuje jednu skupinu zamestnancov. "Máme záujem o vytvorenie jednotného zákona pre odmeňovanie zamestnancov v zdravotníctve," vyhlásil Szalay.