Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Ako funguje kĺbová výživa Flextor (recenzia)

Foto: heureka.sk

Rovnako ako mnoho ľudí trpiacich bolesťami a stuhnutosťou kĺbov, aj vy ste možno uvažovali o užívaní vitamínov a doplnkov, ktoré sľubujú zmiernenie problémov s kĺbami.

Bratislava 13. novembra (OTS) - A je pravda - ten správny by mohol ponúknuť väčšiu kontrolu nad bolesťou.

Kĺbová výživa Flextor má všetky predpoklady byť tým „správnym“. Prečo? Pretože má unikátne zloženie, Každá z jeho 7 prírodných zložiek, s overeným a zaručeným pôvodom, by už sama o sebe mohla byť samostatným doplnkom výživy.

Ako pôsobí 7 aktívnych zložiek Flextoru?


● Glukozamín sulfát - prírodná chemická zlúčenina vo vašom tele. Ale prichádza aj vo forme doplnku. Existujú dva hlavné typy: hydrochlorid a sulfát. Glukozamín v tele pomáha udržiavať zdravie chrupavky - gumovitého tkaniva, ktoré tlmí kosti v kĺboch. Ale ako starneme, hladiny tejto zlúčeniny začnú klesať, čo vedie k postupnému rozpadu kĺbu. Existujú určité dôkazy, že doplnky s obsahom glukozamín sulfátu pomáhajú vyrovnať sa s týmto účinkom, hoci odborníci si nie sú istí, ako.
● Chondroitín sulfát - chemická látka, ktorá sa bežne nachádza v chrupavke okolo kĺbov v tele. Zvyčajne sa vyrába zo živočíšnych zdrojov, napríklad zo žraločej a kravskej chrupavky. Môže byť vyrobený aj v laboratóriu. Pri artróze sa chrupavka v kĺboch rozpadá. Užívanie chondroitín sulfátu, jedného zo stavebných kameňov chrupavky, môže tento rozpad spomaliť.
● MSM - metylsulfonylmetán - organická forma síry, ktoré telo používa na tvorbu zdravých kostí a kĺbov a na produkciu protizápalových zlúčenín
● Boswellia serrata - tiež známa ako indické kadidlo, sa bežne používa pri bolestiach spôsobených artritídou. Chemické látky v tomto extrakte nazývané kyseliny boswellia majú protizápalové účinky.
● Bromelaín - enzým, ktorý sa nachádza v rastline ananásu, pomáha tráviť bielkoviny, ak sa užíva s jedlom. Ak sa bromelaín užíva na prázdny žalúdok, pôsobí ako protizápalový prostriedok - znižuje bolesť a opuch kĺbov a zvyšuje pohyblivosť.
● Kolagén - telu vlastný proteín. Má rôzne zdravotné výhody, od zmiernenia bolesti kĺbov po zlepšenie zdravia pokožky
● Vitamín C - je silný antioxidant, ktorý bojuje s molekulami, ktoré vyvolávajú zápal kĺbov. Vitamín C slúži ako kofaktor pri syntéze kolagénu, hlavného proteínu v kĺbovom tkanive a kostiach.


zdroj: peter.schreiber.media/shutterstock.com

Zhrnutie na záver
Mnoho pacientov môže mať úžitok z pozitívnych účinkov užívania tohto doplnku. Keď sa chrupavka opotrebuje a odhalené kosti sa začnú trieť o seba, môžu sa objaviť bolestivé príznaky artrózy. Konvenčná medicína zatiaľ nemá osvedčenú liečbu na zastavenie alebo spomalenie progresie. Tradičné lekárske ošetrenie zahŕňa liekovú terapiu na potlačenie bolesti. Tieto liečby sú pre lekárov a pacientov niekedy sklamaním, pretože lieky nemusia poskytovať úplnú úľavu a môžu mať nežiaduce vedľajšie účinky. A tu prichádzajú na scénu doplnky výživy, akým je aj Flextor. Jeho bohaté zloženie poskytuje komplexnú starostlivosť o zdravie kĺbov, môže sa užívať dlhodobo a ani nemusíte čakať, kým sa objavia problémy. funguje aj ako prevencia.