Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Andrew Garth dnes otvori medzinárodnú zubnú kliniku Smile Clinic

Medzinárodná zubná klinika Smile Clinic s anglicky hovoriacim personálom Foto: Smile Clinic

Britský veľvyslanec na Slovensku, pán Andrew Garth dnes oficiálne otvori medzinárodnú zubnú kliniku Smile Clinic v Bratislave.

Bratislava 2. októbra (OTS) - V čase, keď slovák MUDr. Marek Salka a angličan Daniel Coulton Shaw, spoluzakladatelia, zubnú kliniku rozbiehali len so 4 členmi tímu, nepredpokladali, že bude záujem o poskytovanie stomatologických služieb v anglickom jazyku na Slovensku rapídne rásť.

Majitelia kliniky pozorujú stúpajúci dopyt po stomatologických službách poskytovaných v anglickom jazyku v centre Bratislavy a v anglicky hovoriacej komunite vo Viedni. Preto vybudovali novú zubnú kliniku v Bratislave, ktorá má slúžiť práve týmto skupinám pacientov.

Smile Clinic ošetruje okrem iných aj desiatky pacientov z Veľkej Británie, kotrým sa finančne oplatí letecky vycestovať za ošetrením z Anglicka do Bratislavy a späť, ako podstúpiť rovanký zákrok doma.

V Smile Clinic na Slovensku bolo ošetrených za posledných 7 rokov už viac ako 2000 pacientov z Veľkej Británie a takmer rovnaký počet slovenských pacientov z rôznych regiónov Slovenska, ktorí vyhľadávajú služby, ktoré klinika poskytuje.

Dnes tvorí tím kliniky takmer 30 členov vrátane šoféra, ktorý transportuje pacientov z letiska do kliniky a späť, anglicky hovoriaci klientski pracovníci a zubné sestry, 7 zubných lekárov a tím zubných laborantov, ktorí majú základňu priamo v budove zubnej kliniky.

Foto: Smile Clinic
Medzinárodná zubná klinika Smile Clinic s anglicky hovoriacim personálom, s hlavným sídlom v Piešťanoch, dnes večer oficiálne otvorí svoju druhú prevádzku v Bratislave, ktorej hlavným zámerom je poskytovať stomatologické služby lokálnej a medzinárodnej komunite na Slovensku.

Piešťanská prevádzka Smile Clinic bola v novembri 2014 finalistom IMTJ ocenení v Londýne v kategórii Medzinárodná zubná klinika roka. Obe prevádzky Smile Clinic sú medzinárodne akreditované a certifikované v oblasti zubnej fóbie.