Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V Rooseveltovej nemocnici platí od soboty zákaz návštev pacientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Podľa regionálnej hygieničky Zory Kľocovej Adamčákovej výskyt ARO v Banskobystrickom samosprávnom kraji uplynulý týždeň stúpol takmer o 20 percent.

Banská Bystrica 8. februára (TASR) - V Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici bude od soboty 10. februára až do odvolania platiť zákaz návštev na všetkých lôžkových oddeleniach. Informovala o tom vo štvrtok nemocnica na sociálnej sieti.

"Z dôvodu zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie, najmä výskytu chrípky a ostatných akútnych respiračných ochorení (ARO) v našom okrese, sme na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici pristúpili k zákazu návštev pacientov na všetkých klinikách a oddeleniach," uviedla nemocnica. Všetkých prosí o rešpektovanie tohto nariadenia.

Podľa regionálnej hygieničky Zory Kľocovej Adamčákovej výskyt ARO v Banskobystrickom samosprávnom kraji uplynulý týždeň stúpol takmer o 20 percent. V porovnaní so 4. kalendárnym týždňom bol vyšší výskyt chrípky a jej podobných ochorení o viac než 63 percent.

RÚVZ zaznamenal spolu 10.613 prípadov ARO, čo predstavuje chorobnosť 3013,12 na 100.000 osôb v starostlivosti hlásiacich lekárov. Z toho bolo chrípke podobných 1872 ochorení, čo je chorobnosť 531,48 na 100.000 ľudí.