Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Ľudia môžu v sobotu v Bratislave darovať krv a byť na hrane

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Podujatie organizuje občianske združenie Na Hrane, ktoré sa venuje popularizácii adrenalínových športov, spolu s Národnou transfúznou službou SR a T-Gallery.

Bratislava 27. januára (TASR) – V hlavnom meste sa v sobotu 2. februára uskutoční druhý ročník akcie "Daruj krv, Buď Na Hrane". Jej cieľom je spojiť bežných ľudí, podnikateľov, umelcov, ako aj zástupcov tretieho sektora za účelom poskytnutia pomocnej ruky tým, ktorí sú na to odkázaní. Podujatie organizuje občianske združenie Na Hrane, ktoré sa venuje popularizácii adrenalínových športov, spolu s Národnou transfúznou službou SR a T-Gallery.

"Daruj krv, Buď Na Hrane organizujeme kvôli pocitu spolupatričnosti, a preto, že chceme ponúknuť širokej verejnosti možnosť prispieť svojou kvapkou krvi tým, ktorí to potrebujú," uviedol Rudolf Šimko zo združenia Na Hrane. Druhý ročník sa uskutoční v bratislavskej Laser Aréne, krv bude možné darovať od 9.00 do 12.00 h. prostredníctvom mobilnej výjazdovej jednotky Národnej transfúznej služby SR.

Pripravený je aj večerný hudobný a vizuálny program, o ktorý sa postará bratislavská T-Gallery a dobrovoľní umelci. Vystúpi napríklad skupina Huĺlen, ktorá prinesie alternatívny rock s prvkami klasiky, jazzu či flamenca. Spolu s hudbou bude v reálnom čase a naživo kresliť Dano Mihálik, ktorý sa živou performance predstavil už na minuloročnej akcii Playground. Každý z návštevníkov bude mať príležitosť zúčastniť sa losovania o 15 pre túto príležitosť špeciálne vytvorených grafík od Gézu Németha.