Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Čaj - nápoj určený pre všetkých

Bez popisu Foto: Saga

Ak ste sa niekedy zamýšľali nad tým, aký nápoj je určený naozaj pre všetkých, tak okrem čistej vody ste určite museli myslieť na čaj.

Bratislava 18. októbra (TERAZ.sk - OTS) – Tento je totiž nápojom, ktorý oslovuje ľudí každého pohlavia, každého veku, všade na svete. Čaj vie byť navyše nielen chutný, ale možno z neho vyrábať drinky, ktoré navyše lahodia oku! Ako detskému, tak dospelému. Presvedčte sa sami.

Máme pre vás viacero receptov, ktoré z vašich čajových nápojov urobia dokonalé drinky, ktoré môžete podávať návšteve či deťom, ktoré zatúžili po niečom novom a netradičnom na ich nápojovom lístku. Recepty sú nenáročné, vhodné naozaj pre všetkých:

Saga ovocno-bylinný čaj Citrusy a mäta

Potrebujeme: 3 cl bazového sirupu
1/2 citrónu
2 lístky mäty
Príprava: Do vysokého pohára vložíme suroviny a rozmačkáme. Následne vložíme kocky ľadu a zalejeme studeným čajom Saga Citrusy a mäta. Jemne odspodu premiešame. Nakoniec pridáme 1/4 citrónu na okraj pohára ako ozdobu.

Saga ovocný čaj Jablko

Potrebujeme: 2 lyžičky hrozienok
1 celé jablko
2 lyžičky trstinového cukru
1 cl citrónovej šťavy alebo 2 čerstvo vymačkané citróny
2 ks celej škorice
Príprava: Do pohára vhodného na horúce nápoje vložíme všetky suroviny a rozmačkáme. Následne vložíme nakrájané jablko na kocky aj so šupkou a 2 ks škorice. Zalejme teplým čajom Saga jablko a premiešame.

Saga ovocný čaj Malina

Potrebujeme: 6 ks čerstvých malín
3 lístky čerstvej bazalky
2 cl malinového sirupu
Príprava: Do nízkeho pohára vložíme maliny a bazalku. Rozmačkáme a polejeme sirupom. Zasypeme pohár ľadovou drťou po okraj a zalejeme studeným čajom Saga Malina. Jemne premiešame a hladinu ozdobíme lístkami bazalky.

A ak si z čaju nechcete vyrábať žiadne kreatívnejšie nápoje a drinky, tak sa rozhodne nechajte zlákať iba samotnými čajmi. Napríklad ovocné čaje Saga vám aktuálne ponúkajú zaujímavé darčekové balenia, ktoré potešia naozaj každého.