Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia i chrípku klesla

ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Chorobnosť v porovnaní s minulým týždňom klesla o 20,6 percenta, najvyššia bola zaznamenaná v Bratislavskom kraji, naopak, najnižšia v Trenčianskom.

Bratislava 14. apríla (TASR) - Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v 15. týždni oproti minulému týždňu klesla. Nižšia je i chorobnosť na chrípku a chrípke podobné ochorenia (CHPO) v porovnaní s minulým týždňom o 24,1 percenta. TASR o tom informoval Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Epidemiológom bolo v tomto týždni hlásených 26.701 prípadov ARO. Chorobnosť v porovnaní s minulým týždňom klesla o 20,6 percenta, najvyššia bola zaznamenaná v Bratislavskom kraji, naopak, najnižšia v Trenčianskom. Ochorenia sa vyskytli najčastejšie vo vekovej skupine detí do päť rokov, priebeh ochorení bol komplikovaný u 647 osôb.

Ako chrípku a CHPO v tomto týždni lekári nahlásili 1811 ochorení, čo predstavuje 6,8 percenta z celkového počtu hlásených ARO. "Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Trnavskom kraji, najnižšia v Trenčianskom kraji. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť na CHPO bola vo vekovej skupine do päť rokov," uviedol ÚVZ.

Úrad tiež informoval, že prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu bolo hlásené v štyroch materských školách v Trnavskom, Nitrianskom, Žilinskom a Košickom kraji, a tiež v dvoch základných školách v Nitrianskom a Žilinskom kraji.