Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Chorobnosť na ARO v piatom týždni stúpla, pribudli aj prípady chrípky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ako chrípka a chrípke podobné ochorenia bolo hlásených 3967 ochorení. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom chorobnosť stúpla o 114,9 percenta.

Bratislava 4. februára (TASR) - Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v priebehu piateho týždňa 2022 stúpla oproti uplynulému týždňu o 68,5 percenta. TASR o tom informoval Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Lekári nahlásili 49.893 prípadov, najviac zo Žilinského kraja, najmenej z Bratislavského kraja. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali medzi deťmi do piatich rokov.

Ako chrípka a chrípke podobné ochorenia (CHPO) bolo hlásených 3967 ochorení. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom chorobnosť stúpla o 114,9 percenta. Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Prešovskom a v Trnavskom kraji, najnižšia v Košickom kraji. Chrípkové ochorenie najviac postihlo vekovú skupinu šesť- až 14-ročných detí.

Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu bolo v piatom kalendárnom týždni hlásené v 60 výchovno-vzdelávacích zariadeniach. Išlo o 33 materských škôl (zhodne po osem v Trnavskom a v Nitrianskom kraji, po šesť v Žilinskom a v Prešovskom kraji, štyri v Trenčianskom kraji a jedna v Košickom kraji), 18 základných škôl (desať v Prešovskom kraji, tri v Nitrianskom kraji, po dve v Trenčianskom a v Košickom kraji, jedna v Žilinskom kraji) a deväť stredných škôl (osem v Prešovskom kraji a jedna v Trenčianskom kraji).

Prípad ťažkej akútnej respiračnej infekcie (SARI) hygienici nezaznamenali.