Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Chrípka zatvorila dve školy v okrese Komárno, inde je už na ústupe

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Najviac chorých bolo medzi deťmi vo veku nula až päť rokov.

Nitra 19. apríla (TASR) – Chorobnosť na chrípku v Nitrianskom kraji je už niekoľko týždňov na ústupe. Podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre klesol počet chorých aj v týždni pred veľkonočnými sviatkami.

V priebehu 15. kalendárneho týždňa bolo zaznamenaných 3220 akútnych respiračných ochorení. Z nich šlo o chrípku v 312 prípadoch. „Oproti predchádzajúcemu kalendárnemu týždňu to predstavuje pokles chorobnosti chrípky o 32,8 percenta,“ uviedol RÚVZ.

Najviac chorých bolo medzi deťmi vo veku nula až päť rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 61 osôb. Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 63,9 percenta zápalov prínosových dutín, 16,4 percenta zápalov pľúc a 19,7 percenta zápalov stredného ucha.

Ochorenia hlásilo 43 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 35 percent lekárov pre dospelých. „Z dôvodu zvýšeného výskytu respiračných a chrípkových ochorení bol prerušený výchovno-vzdelávací proces v jednej materskej a jednej základnej škole v okrese Komárno,“ informoval RÚVZ.