Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Známe tváre spríjemnili deťom ich deň aj v Detskom kardiocentre

René Štúr Foto: TASR/Tomáš Halász

Prišli ich potešiť René Štúr, Katarína Hasprová či moderátorky Jana Hospodárová, Martina Šimkovičová a Lenka Šóošová.

Bratislava 1. júna (TASR) - Známe tváre z televíznych obrazoviek spríjemnili malým pacientom ich pobyt v Detskom kardiocentre (DKC) v Bratislave. Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí (MDD) ich už počas tohto týždňa navštívili, aby im urobili radosť svojou prítomnosťou, či hračkami a sladkosťami.

"Vždy som fascinovaný tým, s akou pokorou, obrovskou silou a vitalitou malí pacienti a ich rodičia všetko zvládajú. Musia v živote bojovať oveľa viac ako tí, ktorí sú zdraví," opísal herec René Štúr. Patrí už medzi pravidelných návštevníkov Detského kardiocentra a spolu s ním napríklad aj speváčka Katarína Hasprová či moderátorky Jana Hospodárová, Martina Šimkovičová a Lenka Šóošová.

"Vždy, keď nemám pracovné povinnosti, rád odskočím do Detského kardiocentra. Malé deti sa tešia z darčekov, tí starší z toho, že ich prídeme pozrieť osobne. Je to najmenej, čo pre ne môžeme urobiť," dodal Štúr.

Správkyňa Nadácie DKC Mária Kadlečíková si váži ochotu známych tvárí navštevovať deti. "Často sa stáva, že takáto návšteva vleje deťom do žíl nové sily v boji s ich chorobou. Veľmi pekne ďakujeme každému, kto nám pomáha," odkázala.

Milo ju tiež prekvapili študenti Fakulty masmediálnej a marketingovej komunikácie Univerzity Sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Tí na svojom plese vyzbierali finančné prostriedky, aby tiež pomohli deťom s chorými srdiečkami.