Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Dotknúť sa života detských pacientov a pozitívne meniť jeho kvalitu

Na snímke zľava poslanec NR SR Dušan Muňko, ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská, primárka kliniky detskej hematológie a onkológie Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) Bratislava Daniela Sejnová a riaditeľ DFNsP Bratislava Daniel Žitňan počas otvorenia zmodernizovaného oddelenia malých detí kliniky detskej hematológie a onkológie 3. júna 2013 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Vám patrí naša vďaka.

Bratislava 21. novembra (OTS) - Milí darcovia a podporovatelia detskej onkológie, Združenie na pomoc detskej onkológii začalo svoju činnosť pred viac ako 25. rokmi. Vzniklo ako prvá charitatívna organizácia v DFNsP z podnetu lekárov a rodičov II. interného oddelenia II.DK pod vedením prof. MUDr.Jána Čápa, DrSc a MUDr. Anny Foltinovej, CSc – ordinára pre klinickú onkológiu a pracovníkov bývalého poliklinického oddelenia klinickej onkológie DFNsP (POKO) pod vedením prim. MUDr. Magdy Horniakovej, vrchnej sestry Magdy Mrekajovej, neskôr Mgr. Janky Laukovej.

Združenie na pomoc detskej onkológii sa výraznou mierou podieľalo na finančnom zabezpečení novovznikajúceho oddelenia detskej onkológie.

Za obdobie svojej činnosti vďaka malým aj veľkým darcom (temer 800 zaevidovaných) a 2% daní získalo viac ako 5 mil. € a nespočetne veľa vecných darov, ktoré spríjemnili pobyt v nemocnici a potešili naše deti pri tak náročnej liečbe akou onkologická liečba nesporne je. Na 1 - 2% daní získalo temer 3,5 milóna €.
Som nesmierne rada, že môžem využiť túto príležitosť, aby som v mene Združenia na pomoc detskej onkológii poďakovala všetkým darcom: jednotlivcom, rodinám, žiakom a učiteľom základných škôl, študentom stredných a vysokých škôl, firmám, neziskovým organizáciám za to, že nezištne pomohli a pomáhajú.

Foto: Združenie na pomoc detskej onkológii
Iba vďaka nim sa podarilo prostredníctvom nášho združenia dotknúť sa života detských onkologických pacientov a pozitívne meniť jeho kvalitu. Vaša pomoc výraznou mierou ovplyvnila dostupnosť nových diagnostických a liečebných postupov a tým aj liečebné výsledky, ako i samotné vybavenie a vzhľad nemocničného prostredia a tiež možnosti nevyhnutného sústavného vzdelávania zdravotníckeho personálu. Na tento účel boli použité finančné prostriedky v celkovej sume viac ako 4,5 mil. €.

Za to všetko Vám patrí naša veľká vďaka.

MUDr. Sejnová, PhD
predsedníčka Združenia na pomoc detskej onkológii

Prispieť môžete aj Vy:
Združenie na pomoc detskej onkológii
Adresa: Limbová 1, 83340 Bratislava
IČO: 31753311
IBAN číslo účtu: SK9109000000000011481225