Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Európska komisia spolu s FC Barcelona bojujú proti fajčeniu

Hráči FC Barcelona. Aj oni majú motivovať fajčiarov ku skoncovaniu so zlozvykom. Archívne foto. Foto: TASR

Hlavným nástrojom kampane Európskej komisie a FC Barcelona je špecializovaný trenažér, ktorý má internetovú i mobilnú verziu. Fajčiarom má poskytnúť zdravotný tréningový program.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Aj Slováci sa môžu zapojiť do programu "Prestaňte fajčiť s Barcou" a zbaviť sa tak tohto škodlivého zlozvyku. Kampaň vychádza zo spoločnej iniciatívy Európskej komisie a futbalového klubu FC Barcelona. Kampaň je najväčšou novinkou kampane EK Exfajčiari sú nezastaviteľní, ktorá už dva roky prebieha v 27 členských štátoch EÚ.

Hlavným nástrojom kampane "Quit smoking with Barça" je bezplatný špecializovaný trenažér FCB iCoach, ktorý možno využiť vo forme internetovej platformy, či ako mobilnú aplikáciu. Poskytuje motiváciu a podporu prispôsobenú potrebám používateľa, a to priamo od hráčov, trénerov a predstaviteľov FC Barcelona. Viac informácií o kampani možno nájsť na webovej stránke www.quitsmokingwithbarca.eu.

Kampaň je postavená na báze nástroja FCB iCoach, ktorý funguje ako osobný zdravotný tréningový program. Pri registrácii fajčiar vyplní krátky dotazník, pomocou ktorého sa určí typ tréningu, ktorý potrebuje na to, aby prestal fajčiť. Na základe odpovedí potom jednotlivec dostáva individuálne tipy, informácie a motivačné správy priamo od hráčov, trénerov a predstaviteľov FC Barcelona. Rady poskytujú štyria kapitáni klubu Carles Puyol, Andres Iniesta, Victor Valdes a Xavi, a takisto aj predseda Sandro Rosell, tréner Tito Villanova, Guilermo Amor a ďalší odborníci pôsobiaci v klube.

TASR informovala PR koordinátor kampane Exfajčiari sú nezastaviteľní Daniela Šerešová.