Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V Košiciach sa zišli špičkoví odborníci v liečbe glaukómu

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Pozvanie prijal aj profesor oftalmológie zo Stanfordskej Univerzity v USA Kuldev Singh, profesor oftalmológie Gábor Holló, z Univerzity Semmelweis v Budapešti a poprední českí oftalmológovia.

Košice 26. apríla (TASR) - Už tretí kongres Slovenskej glaukómovej spoločnosti (SGS), ktorý sa uskutočňuje dnes a v sobotu (27.4.) v Košiciach nadväzuje na tradíciu, ktorá sa začala založením Slovenskej glaukómovej spoločnosti v roku 2009. Spoločnosť tak vytvára priestor pre prezentácie nielen glaukómových špecialistov, ale aj pre tých, ktorí chcú vyjadriť svoje skúsenosti, poznatky a stanoviská k aktuálne diskutovaným otázkam v problematike glaukómu.

„Vzhľadom na  predchádzajúce dva úspešné kongresy v Bratislave a Banskej Bystrici sme sa rozhodli kongres presunúť do perly východu našej krajiny - do Košíc. Na základe dobrej spolupráce s Asociáciou národných glaukómových spoločností (EGS) privítame na kongrese popredných zahraničných glaukómových špecialistov. Naše pozvanie prijal aj profesor oftalmológie zo Stanfordskej Univerzity v USA Kuldev Singh, profesor oftalmológie Gábor Holló, z Univerzity Semmelweis v Budapešti a poprední českí oftalmológovia,“ povedla prezidentka SGS Erika Vodrážková.

Podľa primárky Očnej kliniky Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice Moniky Moravskej, sú pre tohtoročný kongres otvorené akékoľvek témy týkajúce sa diagnostiky, liečby glaukómu, ako aj problematiky ekonomických aspektov liečby. „V posledných rokoch stojíme častejšie pred diagnostikou a liečbou sekundárnych foriem glaukómu spojených s intravitreálnou aplikáciou liekov a chirurgiou zadného segmentu. Veľmi rady v diskusnom fóre privítame medzi nami vitreoretinálnych špecialistov,“ uviedla Moravská.

Okrem pracovného programu účastníci kongresu môžu tešiť aj na spoločenské podujatie, ktoré sa bude konať 26.4. vo večerných hodinách.

Záštitu nad kongresom prijal primátor mesta Košice Richard Raši a riaditeľ UN L. Pasteura Košice Ladislav Rosocha.

„Budem veľmi rád, ak si účastníci kongresu okrem odborného programu nájdu čas stať sa súčasťou Košíc – Európskeho hlavného mesta kultúry 2013 a nájdu si u nás dosť dôvodov na to, aby sa do Košíc opäť vrátili,“ želá si primátor Košíc.

Riaditeľ Univerzitnej nemocnice verí, že organizovanie tohto reprezentatívneho odborného stretnutia umožní našim špecialistom nadviazať nové kontakty v rámci odbornej spolupráce, ktorej výsledkom budú spokojní pacienti.