Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Hospodárske noviny: Budovy štátnej poisťovne nikto nechce

Foto: Logo HN

Informuje o tom denník Hospodárske noviny.

Bratislava 26. septembra (TASR) - Štátnej zdravotnej poisťovni sa už tretí rok nedarí predať bývalú budovu svojho generálneho riaditeľstva priamo v centre Bratislavy. O majetok za viac než tri milióny eur totiž nik neprejavil záujem. Všeobecná zdravotná poisťovňa tak investuje do jej rekonštrukcie, aby mohla byť aspoň prenajímaná.

"V nájme ju má ministerstvo zdravotníctva na tri roky. Robili sa tam len drobné úpravy ako maľovka, výmena podlahovej krytiny a podobne", povedala hovorkyňa poisťovne Petra Balážová. Štátna poisťovňa má vo vlastníctve prebytočný majetok dokopy zhruba za 6,4 milióna eur. Budovy v Bratislave, Humennom, Trnave a Košiciach sa snažil predať ešte exšéf Všeobecnej zdravotnej poisťovne Marián Faktor.

Chcel tak znížiť vyše 120 miliónovú stratu poisťovne z predchádzajúcich rokov. Súčasné vedenie hovorí, že ak by sa budov dokázali zbaviť, peniaze by išli pacientom. Viac si možno prečítať v článku s názvom "Budovy štátnej poisťovne nikto nechce", ktorý denník HOSPODÁRSKE NOVINY uverejnil na siedmej strane.