Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

I. Matovič: Ak by R. Fico zakázal ZP zisk, ich hodnota by bola nula

Igor Matovič Foto: TASR/Štefan Puškáš

Dnes zrazu hovoria, že poisťovne treba rýchlo vyvlastniť alebo zaplatiť im odškodné za to, že sa vzdajú podnikania na Slovensku, tvrdí Igor Matovič.

Bratislava 25. júla (TASR) - Líder opozičného hnutia OĽaNO Igor Matovič vyzýva predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD), aby v súlade so svojím predvolebným sľubom zakázal zdravotným poisťovniam (ZP) zisk ústavnou cestou, čo by znamenalo, že by ich hodnota bola nula a až tak by štát pristúpil k ich odkúpeniu za nula eur. Vyhlásil to na dnešnom brífingu s tým, že zákaz zisku ZP mal byť na základe sľubov jedným z prvých povolebných opatrení.

"Dnes zrazu hovoria, že ich treba rýchlo vyvlastniť alebo zaplatiť im odškodné za to, že sa vzdajú podnikania na Slovensku," podotkol Matovič. Poslanec upozornil, že ak by mali ZP zakázaný zisk, ich hodnota by bola nulová, lebo "hodnota každej firmy sa ráta ako násobok jej zisku".

Podľa jeho slov dnes koná Smer-SD tak, ako koná, preto, lebo vie, kto je skutočným majiteľom polovice akcií Dôvery a takýmto spôsobom chce posunúť štátne peniaze z predaja Telekomu do "rúk vraj svojho sponzora na Cyprus".

Vláda dnes odsúhlasila zámer zavedenia unitárneho systému verejného zdravotného poistenia namiesto pluralitného, teda vytvorenia jednej zdravotnej poisťovne. Stalo sa tak necelý mesiac po tom, čo premiér Robert Fico pripustil vytvorenie jednej zdravotnej poisťovne. Ten dnes avizoval, že chce, aby vznikla v roku 2014.

Tu bude player