Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Inovatívnym zariadením na liečbu aneuryziem ošetrili prvých pacientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Inovatívne zariadenie Vantage je určené na presmerovanie toku a kontrolované vyradenie mozgovej výdute z obehu.

Bratislava 18. júna (TASR) - V bratislavskej nemocnici CINRE ošetrili v júni prvých štyroch pacientov pomocou embolizačného zariadenia Vantage. To predstavuje aktuálne najmodernejšiu technologickú inováciu pre bezpečné vyliečenie mozgových výdutí bez chirurgického otvárania hlavy. TASR o tom informovala špecialistka marketingovej komunikácie nemocnice Dobroslava Krajačičová.

Inovatívne zariadenie Vantage je určené na presmerovanie toku a kontrolované vyradenie mozgovej výdute z obehu. Vo svete ho po prvý raz použili pred tromi mesiacmi. Bratislavské pracovisko môže zariadením ošetrovať ako tretie v Európe a desiate na svete.

"Aktuálne máme v Európe najviac ošetrených pacientov touto supertechnológiou, ktorá nám umožňuje ešte viac posunúť bezpečnostný profil liečby tohto inak mimoriadne smrteľného ochorenia," povedal riaditeľ nemocnice a intervenčný neurorádiológ Ivan Vulev.

Nemocnica plánuje v najbližších dňoch ošetriť novou technológiou ďalších pacientov a prostredníctvom pravidelných web konferencií sa podeliť s ich skúsenosťami aj s inými pracoviskami vo svete, ktoré majú o túto unikátnu endovaskulárnu liečbu veľký záujem.