Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Jednou z priorít nového vedenia UNLP Košice je oddlženie nemocnice

Na archívnej snímke Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach. Foto: TASR – František Iván

Oddlženie je podľa nemocnice krokom na naštartovanie procesu modernizácie UNLP, ktorá o dva roky oslávi svoju storočnicu.

Košice 1. júna (TASR) - Nový riaditeľ Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) Košice Ľuboslav Beňa sa chce sústrediť najmä na zdravotnú starostlivosť a jej podporu. Za nevyhnutné považuje tiež intenzívne pokračovať v ozdravných procesoch, ktoré sa podľa neho podarilo spustiť v uplynulých mesiacoch. Ako jednu z priorít označil aj oddlženie nemocnice. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Monika Krišková.

Napriek náročnej ekonomickej situácii sa podľa Beňu podarilo situáciu v UNLP stabilizovať. "Nemocnica už nevyrába nové dlhy, naopak, v uplynulých dvoch rokoch sa situácia v tomto smere zlepšila. Sme plne pripravení na proces oddlžovania UNLP."

Oddlženie je podľa nemocnice krokom na naštartovanie procesu modernizácie UNLP, ktorá o dva roky oslávi svoju storočnicu. "Projekt modernej nemocnice pre Košičanov a obyvateľov východného Slovenska je pripravený," povedal s tým, že dostali už aj kapitálové výdavky na projekčnú činnosť. Podľa jeho slov ide o mimoriadny projekt. Počíta s tým, že doterajší generálny riaditeľ UNLP Ján Slávik s ním na ňom bude naďalej pokračovať, a to ako jeho líder manažér.

Nový riaditeľ chce tiež pokračovať v nastavenom trende menších investícií, rýchlej obnovy kliník či oddelení, ale aj pracovného prostredia pre nezdravotníckych zamestnancov i parkovacích plôch. "Zlepšenie pracovných podmienok zamestnancov je našou prvoradou úlohou. Prispievajú k zmene vo vzťahu k pacientom aj medzi zamestnancami," dodal Beňa.

Beňa do utorka vykonával v nemocnici funkciu výkonného riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť. Od stredy Ministerstvo zdravotníctva SR zmenilo zriaďovaciu listinu UNLP Košice. Trojčlennú radu riaditeľov nahradil jednoosobový štatutárny orgán, Slávika nahradil práve Beňa. Funkcia výkonného riaditeľa pre vedu výskum a vzdelávanie nebola obsadená.