Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Na vyšetrenie v Kysuckej nemocnici sa dá objednať cez internet

Počet ambulancií sa rozšíril z 3 na dnešných 12 z viacerých regiónov, a tvoria ich i súkromní prevádzkovatelia. 

Čadca 17. septembra (TASR) – Pacienti Kysuckej nemocnice s poliklinikou (NsP) v Čadci sa môžu od júna 2009 objednať na špeciálne vyšetrenie prostredníctvom bezplatného systému elektronického objednávania Nestoj v rade! TASR o tom informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Hana Danová.

Pacienti sa podľa nej objednávajú na vyšetrenia v rámci jednotlivých oddelení zapojených do projektu jednoduchým spôsobom na internetovej stránke www.nestojvrade.sk. „Najväčší počet objednaných dlhodobo zaznamenáva Rádiologické oddelenie Kysuckej NsP v Čadci, kde sa od začiatku spustenia online systému objednalo viac ako 8.000 pacientov. Nemalý záujem je aj o Fyziatricko - rehabilitačné ambulancie nemocnice,“ uviedla Danová.

„Pilotný projekt sa v Kysuckej nemocnici ujal veľmi dobre. Pacienti oceňujú možnosť plánovať návštevu ambulancie na čas, ktorý im vyhovuje. Tiež je neopomenuteľná úspora času a financií. Lekári zas vidia pozitíva v prehľadnosti systému, manažmente pacienta a príprave na jeho vyšetrenie vopred,“ povedal predseda ŽSK Juraj Blanár.

Počet ambulancií sa rozšíril z 3 na dnešných 12 z viacerých regiónov, a tvoria ich i súkromní prevádzkovatelia. „Doteraz služba Nestoj v rade! zaregistrovala 23.000 objednaných vyšetrení. Od septembra tohto roku sa môžu občania elektronicky objednať na vyšetrenia aj do Sonografickej a Mamografickej ambulancie v Hornooravskej NsP v Trstenej, na Fyziatricko – rehabilitačné oddelenie a do Onkogynekologickej a Hematologickej ambulancie Liptovskej NsP v Liptovskom Mikuláši. Týmto konkrétnym spôsobom napĺňame náš dlhodobý zámer, ktorým je skvalitňovanie služieb v zdravotníctve a orientácia na pacienta,“ uzavrel predseda ŽSK.