Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Lekári neschvaľujú nižšiu daň na maslo či chlieb

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

"Zoznam predstavuje tradičný vzorec toho, ako sa stravujú ľudia v našom zemepisnom regióne," povedal obezitológ a gastroenterológ Peter Minárik.

Bratislava 16. júna (TASR) - Odborníci na zdravú výživu nie sú podľa denníka DENNÍK N nadšení výberom potravín, na ktoré sa bude vzťahovať vládou schválená 10-percetná DPH. Na zozname by mali byť maslo, mlieko, chlieb a čerstvé mäso. "Zoznam predstavuje tradičný vzorec toho, ako sa stravujú ľudia v našom zemepisnom regióne," povedal obezitológ a gastroenterológ Peter Minárik.

"Hádžu do jedného vreca biele a červené mäso, je vidieť, že tu zrejme nejde o prospešnosť pre zdravie, ale len o dostupnosť bielkovín," dodal Minárik pre denník. "Ak by som zoznam tvorila ja, nedala by som tam ani jednu z uvedených potravín," povedala zasa pre denník lekárka dietologička Alexandra Frolkovičová. Myslí si, že pre zdravie Slovákov je tento sociálny balíček negatívny. Téme sa venuje denník na šiestej strane v článku s názvom "Lekári by radi videli nižšiu DPH na zeleninu".

Pozrite si záznam z tlačovej konferencie Juraja Miškova, Daniela Krajcera, Jozefa Kollára a Martina Chrena o lacnejších potravinách: