Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Lekári z nemocníc v Žilinskom samosprávnom kraji stiahli výpovede

Na snímke zľava predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO), minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) a predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský po podpise memoranda 30. novembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Vláda a lekárski odborári podpísali v stredu na Úrade vlády SR memorandum, ktoré rieši požiadavky lekárov v hromadných výpovediach.

Žilina 30. novembra (TASR) – Lekári z nemocníc v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) po schválení zvýšenia platov stiahli svoje výpovede. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.

"Vďaka tomu budeme aj naďalej schopní od polnoci (1. 12.) poskytovať zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu. Nemocnice na území ŽSK tak budú fungovať v normálnom režime, vrátane plánovaných výkonov a ostatnej zdravotnej starostlivosti," doplnila hovorkyňa ŽSK.

Vláda a lekárski odborári podpísali v stredu na Úrade vlády SR memorandum, ktoré rieši požiadavky lekárov v hromadných výpovediach. Obe strany veria, že je to začiatok spolupráce a krok k lepšiemu zdravotníctvu na Slovensku. Parlament krátko pred podpísaním memoranda schválil zvýšenie platov lekárov.