Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Lipozómy – nenápadní pomocníci pre zlepšenie imunity

Ilustračné foto Foto: ESB Professional / Shutterstock.com

Jesenné a zimné obdobie so sebou prináša zvýšené nároky na našu imunitu. Predstavte si, že pravidelne posilňujete v telocvični, vďaka čomu sa zlepšuje vaša kondícia, rastú vám svaly, cítite sa lepšie, silnejšie.

Bratislava 31. októbra (OTS) - Prakticky rovnaký proces môžete robiť aj so svojou imunitou. Tiež ju viete postupne posilňovať a účinnejšie sa tak dokážete brániť pred chorobami, ktoré na nás nielen na jeseň číhajú. Pomôcť vám k tomu môžu aj doplnky výživy.

Nie sú vitamíny ako vitamíny
Už odmalička nás v škole učili, že vitamíny sú pre ľudský organizmus dobré a prospešné. Nie je však jedno, v akej forme ich prijímame. Pri niektorých výživových doplnkoch sa vstrebe do tela len 5 či 10 percent vitamínov, pri mineráloch to vie byť ešte menej. Preto naozaj nie sú vitamíny ako vitamíny a treba si všímať, aké doplnky stravy užívate. Veľmi populárnou novinkou sú lipozomálne vitamíny, pri ktorých sa vstrebateľnosť do ľudského organizmu pohybuje na úrovni 90 percent.

Vďaka lipozómom
Vďačíme za to lipozómom, nenápadným, no o to dôležitejším pomocníkom. Sú to akísi mikroskopickí pomocníci, ktorí obalia vitamíny do tukového vankúšika, vďaka čomu sa nemetabolizujú v tráviacom trakte, ale putujú priamo do krvného riečišťa. Preto sú aj oveľa účinnejšie a efektívnejšie. Navyše, lipozómy sa najčastejšie vyrábajú zo slnečnicového lecitínu. Aj lecitín je pre telo mimoriadne prospešný a prispieva k správnej činnosti pečene.

Účinnejší C-vitamín
Vďaka lipozómom teda z vitamínov či minerálov získate jednoducho oveľa viac. Sami sa o tom presvedčíte, ak sa pozriete na lipozomálny lyzín s vitamínom C a zinkom, ktorý predstavuje doslova vzpruhu pre imunitu ľudského organizmu. Pri tomto produkte získavate pri správnom dennom dávkovaní pre svoje telo viac vitamínu C a zinku než pri klasickej forme vitamínov. Preto sú tieto lipozomálne vitamíny také populárne.
Užívanie doplnkov stravy konzultujte so svojím lekárom.