Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Mammacentrum pripomenulo dôležitosť prevencie pri rakovine prsníka

Na ilustračnej snímke záber na mamografické vyšetrenie prsníkov. Foto: TASR – František Iván

Každý zo zamestnancov mal na sebe niečo ružové, či už to boli tričká, rúška, ponožky alebo ozdoby vo vlasoch.

Banská Bystrica 15. októbra (TASR) - Banskobystrické Mammacentrum sv. Agáty, kam ženy chodia na preventívne vyšetrenia a kde sa liečia na ochorenie rakoviny prsníka, si vo štvrtok pripomenulo Medzinárodný deň pre zdravé prsia. Každý zo zamestnancov mal na sebe niečo ružové, či už to boli tričká, rúška, ponožky alebo ozdoby vo vlasoch. Chceli tak upozorniť na potrebu prevencie, ktorá je pri rakovine prsníka, najčastejšom zhubnom nádore u žien, taká dôležitá.

„Okrem dnešného medzinárodného dňa je celý mesiac október venovaný boju proti rakovine prsníka. Najmä v tomto náročnom pandemickom čase je potrebné hovoriť aj o ochoreniach, ktoré ostali v tieni nového koronavírusu, hoci ich závažnosť nie je o nič menšia. Rozhodli sme sa preto pripraviť edukačnú kampaň pre našich pacientov, ktorá je zameraná na prevenciu ochorení prsníkov. Verím, že sa nám v našich nemocniciach a poliklinikách i na verejnosti podarí upriamiť pozornosť na túto vážnu diagnózu,“ reagoval generálny riaditeľ siete ProCare a Svet zdravia Vladimír Dvorový.

Kampaň siete zdravotníckych zariadení kladie dôraz najmä na samovyšetrenie žien, ktoré často popri starostlivosti o rodinu zabúdajú na seba a svoje zdravie. Podporila ju aj olympijská víťazka, biatlonistka Anastasia Kuzminová.