Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Mikas: Počas jarných prázdnin očakávame pokles chorobnosti na chrípku

Ilustračná foto Foto: TASR - Dano Veselský

Počas ôsmeho kalendárneho týždňa ÚVZ zaznamenal najvyššiu chorobnosť na ARO v okresoch Sabinov, Bratislava I, Prešov, Detva, Tvrdošín a Púchov.

Bratislava 1. marca (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR počas jarných prázdnin očakáva pokles chorobnosti na chrípku a jej podobné ochorenia. Uviedol to hlavný hygienik SR Ján Mikas.

"Počas jarných prázdnin očakávame pokles chorobnosti na chrípku a jej podobné ochorenia vrátane ďalších akútnych respiračných ochorení (ARO), vzhľadom na to, že sa deti nezdržiavajú v školských kolektívoch a mnohí rodičia si berú dovolenky," ozrejmil.

Počas ôsmeho kalendárneho týždňa ÚVZ zaznamenal najvyššiu chorobnosť na ARO v okresoch Sabinov, Bratislava I, Prešov, Detva, Tvrdošín a Púchov. Najvyššia chorobnosť na chrípku a jej podobné ochorenia bola v okresoch Púchov, Bardejov, Prešov, Bánovce nad Bebravou a Hlohovec.

"Chorobnosť na chrípku a jej podobné ochorenia (CHPO) vrátane ďalších akútnych respiračných ochorení (ARO) zostáva na pomerne vyšších hodnotách. Evidujeme lokálne epidémie," skonštatoval Mikas.