Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Ministerstvo práce chce bezplatné rodinné poradne v 46 regiónoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Zachar

Rezort zriadil päť rodinných poradní, ktoré pomáhajú klientom v Nových Zámkoch, Trnave, Žiline, Košiciach a od 18. júla aj v Humennom.

Žilina 15. júla (TASR) - Bezplatné psychologicko-poradenské služby pre páry, rodiny aj jednotlivcov plánuje ministerstvo práce sprístupniť v 46 regiónoch na Slovensku. TASR o tom v piatok informovali z tlačového odboru rezortu práce.

Rodinné poradne poskytujú odbornú psychologickú pomoc a pomáhajú klientom prekonať ťažké životné obdobia. Podľa ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina) je mnohým rozvodom a rozchodom možné predísť, ak sa vo vzťahu nastaví efektívna komunikácia medzi partnermi, ktorá vedie k vzájomnému pochopeniu.

"Mediátorom tohto vzťahu môže byť odborník z rodinnej poradne, ktorý pomôže páru porozumieť vlastnej situácii a nájsť nástroje uzdravenia vzťahu. Takéto poradenstvo môže zachrániť a ozdraviť slovenské rodiny, ktoré tvoria základnú jednotku našej spoločnosti,"
podotkol minister.

Rezort zriadil päť rodinných poradní, ktoré pomáhajú klientom v Nových Zámkoch, Trnave, Žiline, Košiciach a od 18. júla aj v Humennom. Odborníci v poradniach poskytujú klientom aj nástroje na prevenciu duševných chorôb. "Mentálne zdravie je dlhodobo zanedbávané najmä z dôvodu finančnej nedostupnosti psychologických služieb," uviedol rezort práce s tým, že rodinné poradne sú dostupné pre každého, pretože poskytujú poradenstvo bezplatne.