Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Možno žiadať o grant na podporu sociálne a zdravotne znevýhodnených

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Maximálna výška podpory na jeden projekt je 1500 eur.

Bratislava 6. marca (TASR) - Prostredníctvom grantového programu Opora rozdelí Nadácia Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) 60.000 eur organizáciám, ktoré sa starajú o ľudí so zdravotným znevýhodnením alebo o ľudí v nepriaznivej sociálnej situácii. Maximálna výška podpory na jeden projekt je 1500 eur. TASR o tom informovala nadácia.

"Šancu na podporu majú najmä také projekty mimovládnych organizácií poskytujúcich sociálne služby, ktoré budú mať za cieľ zvýšiť kvalitu života svojich klientok či klientov a umožnia im získať čo najväčšiu samostatnosť a nezávislosť," povedala správkyňa Nadácie SPP Eva Guliková.

Grantový program je určený pre mimovládne, neziskové organizácie poskytujúce verejnoprospešné služby, občianske združenia, účelové zariadenia cirkvi, nadácie a neinvestičné fondy, ale i štátne organizácie poskytujúce sociálne služby a zariadenia poskytujúce sociálne služby.

Žiadosti o podporu je možné predložiť len elektronicky, prostredníctvom registračného formulára na webe nadácie do 26. marca do polnoci. Aktivity projektov musia byť zrealizované do konca októbra. Všetky podporené projekty budú na webe Nadácie SPP zverejnené najneskôr 17. apríla.