Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Minister hospodárstva bicykloval tiež za choré deti

Na snímke minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský, archívne foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tomáš Malatinský bol v dnešnej záverečnej 9. etape na úseku medzi Trenčínom a Piešťanmi jedným zo stovky cyklistov, ktorí podporili charitatívny projekt.

Bratislava 14. júna (TASR) – Tohtoročnú charitatívnu cyklojazdu Na bicykli deťom absolvoval aj minister hospodárstva Tomáš Malatinský. V dnešnej záverečnej 9. etape bol na úseku medzi Trenčínom a Piešťanmi jedným zo stovky cyklistov, ktorí podporili charitatívny projekt, prostredníctvom ktorého zbiera občianske združenie Deťom pre život peniaze na liečbu detí s onkologickým ochorením.

Malatinský je cyklistický nadšenec a ako sám hovorí „cyklistika s úmyslom pomáhať dáva dvojaký pocit uspokojenia“. Preto oceňuje aj myšlienku projektu Na bicykli deťom. "Aj týmto spôsobom som vyzval všetkých, spoločnosti a firmy, aby podporili tento projekt. Všetci, čo sme absolvovali jazdu, sme poukázali na to, že nám záleží na pomoci v prípade, že ide o zdravie detí," povedal Malatinský po príchode cyklistického pelotónu do Piešťan.

Vďaka partnerom projektu a vyzbieraným finančným prostriedkom počas tohtoročného 5. ročníka, bude môcť OZ Deťom pre život už od pondelka (16.6. spustiť projekt individuálnej dopravy, ktorá bude  rodičom a detským pacientom k dispozícii 24 hodín denne. Individuálna doprava bude zabezpečovať prevoz detských onkologických pacientov a ich rodičov v Bratislave a okolí z ich domovov do nemocnice a opačne, prepravu potrebných liekov k pacientovi, či urgentný presun detského pacienta pri zhoršenom stave do nemocnice a podobne.

Charitatívny projekt Na bicykli deťom vznikol v roku 2009. V tomto roku cyklisti na trase cyklojazdy prešli 1175 km na trase medzi Novou Sedlicou a Bratislavou.