Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Na protest zdravotných sestier budú dohliadať desiatky policajtov

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Do bezpečnostných opatrení boli vyčlenení policajti z radov poriadkovej, dopravnej, ale aj kriminálnej polície.

Bratislava 23. júla (TASR) - Zhromaždenie zdravotných sestier, ktoré sa uskutoční v utorok (24.7.) pred budovou Národnej rady SR, bude pod dohľadom desiatok policajtov. Do bezpečnostných opatrení boli vyčlenení policajti z radov poriadkovej, dopravnej, ale aj kriminálnej polície.

Muži zákona budú dohliadať na zabezpečenie ochrany verejného poriadku, života, zdravia a majetku občanov. Polícia bude dohliadať aj na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a je pripravená napomôcť organizátorom zabezpečiť pokojný priebeh zhromaždenia.

K tomuto môžu podľa Františka Peczára z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave prispieť aj jeho samotní účastníci, a to takým spôsobom, že budú dodržiavať ustanovenia zákona o zhromažďovanom práve, ale aj tým, že sa budú riadiť pokynmi usporiadateľa. V čase zhromaždenia nie sú plánované žiadne dopravné obmedzenia. Situáciu v cestnej premávke však bude polícia monitorovať a v prípade potreby prijme opatrenia na obmedzenie, resp. obnovenie plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky.

Zdravotné sestry prídu protestovať proti rozhodnutiu Ústavného súdu SR pozastaviť účinnosť zákona, ktorý im od apríla upravil mzdy. Sestry prídu pred parlament rovnako ako vlani v čiernych tričkách.