Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Nadácia Krištáľové krídlo vyzbierala 4660 eur,pomôže detským pacientom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Peniaze pomôžu dvom rodinám detských pacientov s poškodením pečene.

Bratislava 20. júna (TASR) - Nadácia Krištáľové krídlo vyzbierala na charitatívnom golfovom turnaji a cyklotúre 4660 eur. Peniaze pomôžu dvom rodinám detských pacientov s poškodením pečene. TASR o tom informovala nadácia.

Chlapci, ktorým príspevok poputuje, sa liečia na Detskej klinike Lekárskej fakulty (LF) Univerzity Komenského (UK) a Národnom ústave detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave. "Liečba, rehabilitácie, náklady na dopravu a zároveň potreba neustálej starostlivosti v domácom prostredí tieto rodiny zaťažili natoľko, že sa ocitli vo finančnej núdzi," podotkla správkyňa Nadácie Krištáľové krídlo Katarína Srkala.

Prednostka Detskej kliniky LF UK a NÚDCH Ľudmila Podracká priblížila, že s nadáciou majú niekoľkoročnú históriu. Vďaka jej príspevkom zriadili na klinike a detskom ústave jednotku intenzívnej starostlivosti. "Bol to základ, ktorý sprístupnil deťom v kritickom stave a s vážnymi ochoreniami špičkovú intenzívnu starostlivosť, z čoho čerpáme dodnes," skonštatovala Podracká.

Nadácia vznikla v roku 2014 a podľa vlastných slov sa zameriava na pomoc rodinám, občianskym združeniam, zdravotníckym zariadeniam a deťom, ktoré sú postihnuté. Pomáha deťom, ktoré sa narodia so závažnými poškodeniami, metabolickými poruchami a aj občianskym združeniam, ktoré sa starajú o jednotlivcov postihnutých autizmom, Downovým syndrómom a metabolickými poškodeniami mozgu.